5 juni: landelijke finale TTA

5 juni: landelijke finale TTA

Op 5 juni is het zover: dan vindt de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018 plaats! Die dag strijden teams van 37 scholen uit heel Nederland om de felbegeerde hoofdprijs. Verder is ook de Viruskenner-quiz belangrijk op deze dag, want welke leerling heeft nou eigenlijk het meest opgestoken van het project?

Elke school die meedoet aan de TTA, vaardigt één team af naar de finale. Het wordt dus een spannende strijd met leerlingen uit heel Nederland! ’s Ochtends pitchen alle groepjes hun preventieadvies voor deskundige jury’s. Per transmissieroute gaat er één team naar de finaleronde.

De zes teams die doorgaan naar de grote finale mogen in het Evoluon hun idee pitchen voor de jury en voor de rest van de leerlingen op het grote podium. Superspannend! Vervolgens is er een juryberaad en doen alle aanwezige leerlingen mee met de Viruskenner-quiz. De leerling met de meeste goede antwoorden wordt Viruskenner van het jaar!

Night of the Nerds
Leerlingen die naar de TTA-finale gaan, hebben ook toegang tot het gave tech-event Night of the Nerds, dat deel uitmaakt van de Dutch Technology Week. Ook dit jaar zullen hier weer meer dan 80 interessante en vooral inspirerende activiteiten/workshops/experiences en techtalks te beleven zijn, specifiek voor middelbare scholieren. Alles op het raakvlak van techniek-technologie-creativiteit-innovatie. Zo kunnen de leerlingen onder meer het schattige robotje Mo ontmoeten, hun eigen 3D-game programmeren, kapotte Furby’s nieuw leven inblazen of digitaal stalken ervaren.

Bovendien hebben de leerlingen de mogelijkheid om direct in gesprek te komen met studenten en alumni van een groot aantal hbo-opleidingen op deze gebieden. De ultieme studie- en beroepskeuzetest! Kortom; het wordt een geweldige en leerzame dag!

Geplaatst op: donderdag, 19 april 2018