Metis Montessori Lyceum wint Impact Award 20.05.19

Metis Montessori Lyceum wint Impact Award

Tijdens de finaledag van de Technasium Top Award won het team van Metis Montessori Lyceum uit Amsterdam de Impact Award. Het Bonhoeffer College (Enschede) en CSG Liudger (Drachten) wonnen de prijzen voor beste havo-team en beste vwo-team.

Op weg naar de finale 08.04.19

Op weg naar de finale

De finaledag van de Technasium Top Award wordt dit jaar in samenwerking met Stichting Techniekpromotie georganiseerd en vindt gelijktijdig plaats met Eureka!Day, de finaledag van de Eureka!Cup. Op donderdag 16 mei vindt deze grootse, gezamenlijke finaledag plaats in De Broodfabriek in Rijswijk.

Drukbezochte kick-off: Van gas los nu echt gestart 15.11.18

Drukbezochte kick-off: Van gas los nu echt gestart

Op 12 november kwamen ruim 60 docenten bij elkaar voor de gezamenlijke kick-off van de Technasium Top Award. Dit schooljaar doen 60 technasia mee aan de jaarlijkse wedstrijd voor 3 havo en 3 vwo. Meer dan 3.100 leerlingen doen mee aan het project Van gas los.

Film voor de Technasium Top Award...the making of 19.10.18

Film voor de Technasium Top Award...the making of

De komende tijd gaan de ruim 3.100 leerlingen die meedoen aan de Technasium Top Award aan de slag met het project Van gas los. Ze starten in de klas met een kick-off film die laat zien welke uitdaging opdrachtgever OTIB bij de leerlingteams neerlegt.  

Ruim 3.100 leerlingen gaan de uitdaging aan 19.10.18

Ruim 3.100 leerlingen gaan de uitdaging aan

Liefst 60 technasia doen mee aan de Technasium Top Award 2018-2019. Ruim 3.100 derdejaars technasiumleerlingen gaan de uitdaging aan een technisch warmteplan te ontwerpen om zo een bestaand gebouw aardgasvrij te maken.

Nieuwsitem Studio 040 07.06.18

Nieuwsitem Studio 040

De finale van de Viruskenner-Technasium Top Award afgelopen dinsdag bleef niet onopgemerkt! Studio 040, de stadsomroep van Eindhoven en omgeving, kwam langs om een videoverslag te maken. Kijk het item hier terug!

Markland College en Calandlyceum de grote winnaars 07.06.18

Markland College en Calandlyceum de grote winnaars

Het Markland College Zevenbergen en het Calandlyceum zijn de grote winnaars van de Viruskenner-Technasium Top Award 2018! De jury was onder de indruk van de sterke inhoudelijke presentatie van het Markland College en de innovativiteit van het Calandlyceum.

Onderwerp TTA 2018 superactueel 23.05.18

Onderwerp TTA 2018 superactueel

Virussen zijn de laatste tijd weer volop in het nieuws. Zo is er momenteel sprake van een ebola-uitbraak in Congo, steekt in Europa het mazelenvirus weer de kop op en waarde tijdens de Olympische Spelen het norovirus rond.

5 juni: landelijke finale TTA 19.04.18

5 juni: landelijke finale TTA

Op 5 juni is het zover: dan vindt de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018 plaats! Die dag strijden teams van 37 scholen uit heel Nederland om de felbegeerde hoofdprijs. Verder is ook de Viruskennerquiz belangrijk op deze dag, want welke leerling heeft nou eigenlijk het meeste opgestoken van het project?

No2noro in Suriname 12.03.18

No2noro in Suriname

Kennis als antivirus. Niet alleen in Nederland maar misschien nog wel belangrijker in Indonesië en Suriname. Landen met een tropisch klimaat, andere levensstandaard en hygiëne, landen waar virussen op de loer liggen, infecties veel voorkomen en behandelingen minder beschikbaar zijn. Vandaar dat Viruskenner ook in deze landen al een paar jaar actief is.

Vierhonderd leerlingen aanwezig bij masterclass over infectieziekten 08.02.18

Vierhonderd leerlingen aanwezig bij masterclass over infectieziekten

Vierhonderd technasiumleerlingen en vijftig begeleiders uit heel Nederland verzamelden zich dinsdag 6 februari in het Erasmus MC in Rotterdam. Hier vond namelijk een masterclass over infectieziekten plaats, die werd georganiseerd door Prof. Dr. Eric van Gorp, opdrachtgever van de Technasium Top Award 2018.

Even voorstellen: Laura Doornekamp, Viruskenner-coach 22.01.18

Even voorstellen: Laura Doornekamp, Viruskenner-coach

Nu de Technasium Top Award van start is gegaan, kunnen ook de Viruskenner-coaches aan de slag. Deze jonge (arts-)onderzoekers staan klaar om via het Viruskenner-forum vragen van leerlingen te beantwoorden. Eén van hen is Laura Doornekamp. Ze is al meerdere jaren betrokken bij Viruskenner. Hoog tijd om haar wat beter te leren kennen.

Kick-off Technasium Top Award 2018 10.01.18

Kick-off Technasium Top Award 2018

De Technasium Top Award 2018 is begonnen! Met een speciale docentenmiddag die werd georganiseerd door opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp, is maandag 9 januari het startschot gegeven voor het project.

Interview met opdrachtgever Eric van Gorp 31.10.17

Interview met opdrachtgever Eric van Gorp

Derdejaars technasiumleerlingen uit het hele land gaan begin 2018 tijdens de Technasium Top Award onderzoek doen naar virussen, een belangrijk onderwerp dat de laatste tijd veel in het nieuws is. Opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp van Stichting Cirion en het Erasmus MC licht de opdracht toe en stelt zich voor.

Viruskenner-winnaars gehuldigd bij ScienceMakers 05.10.17

Viruskenner-winnaars gehuldigd bij ScienceMakers

Technasiumleerlingen Sumeia en Jelmer wonnen dit jaar tijdens Viruskenner de eerste prijs in de categorie 'inhoud' met hun originele preventiemiddel voor influenza. Ze bedachten namelijk een combinatie van oordopjes (met thermometer) en een app. Op 4 oktober werden ze voor deze prestatie nogmaals in het zonnetje gezet, deze keer tijdens de ScienceMakers Awards!