5 juni: landelijke finale TTA 19.04.18

5 juni: landelijke finale TTA

Op 5 juni is het zover: dan vindt de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018 plaats! Die dag strijden teams van 63 scholen uit heel Nederland om de felbegeerde hoofdprijs. Verder is ook de Viruskennerquiz belangrijk op deze dag, want welke leerling heeft nou eigenlijk het meeste opgestoken van het project?

No2noro in Suriname 12.03.18

No2noro in Suriname

Kennis als antivirus. Niet alleen in Nederland maar misschien nog wel belangrijker in Indonesië en Suriname. Landen met een tropisch klimaat, andere levensstandaard en hygiëne, landen waar virussen op de loer liggen, infecties veel voorkomen en behandelingen minder beschikbaar zijn. Vandaar dat Viruskenner ook in deze landen al een paar jaar actief is.

Vierhonderd leerlingen aanwezig bij masterclass over infectieziekten 08.02.18

Vierhonderd leerlingen aanwezig bij masterclass over infectieziekten

Vierhonderd technasiumleerlingen en vijftig begeleiders uit heel Nederland verzamelden zich dinsdag 6 februari in het Erasmus MC in Rotterdam. Hier vond namelijk een masterclass over infectieziekten plaats, die werd georganiseerd door Prof. Dr. Eric van Gorp, opdrachtgever van de Technasium Top Award 2018.

Even voorstellen: Laura Doornekamp, Viruskenner-coach 22.01.18

Even voorstellen: Laura Doornekamp, Viruskenner-coach

Nu de Technasium Top Award van start is gegaan, kunnen ook de Viruskenner-coaches aan de slag. Deze jonge (arts-)onderzoekers staan klaar om via het Viruskenner-forum vragen van leerlingen te beantwoorden. Eén van hen is Laura Doornekamp. Ze is al meerdere jaren betrokken bij Viruskenner. Hoog tijd om haar wat beter te leren kennen.

Kick-off Technasium Top Award 2018 10.01.18

Kick-off Technasium Top Award 2018

De Technasium Top Award 2018 is begonnen! Met een speciale docentenmiddag die werd georganiseerd door opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp, is maandag 9 januari het startschot gegeven voor het project.

Interview met opdrachtgever Eric van Gorp 31.10.17

Interview met opdrachtgever Eric van Gorp

Derdejaars technasiumleerlingen uit het hele land gaan begin 2018 tijdens de Technasium Top Award onderzoek doen naar virussen, een belangrijk onderwerp dat de laatste tijd veel in het nieuws is. Opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp van Stichting Cirion en het Erasmus MC licht de opdracht toe en stelt zich voor.

Viruskenner-winnaars gehuldigd bij ScienceMakers 05.10.17

Viruskenner-winnaars gehuldigd bij ScienceMakers

Technasiumleerlingen Sumeia en Jelmer wonnen dit jaar tijdens Viruskenner de eerste prijs in de categorie 'inhoud' met hun originele preventiemiddel voor influenza. Ze bedachten namelijk een combinatie van oordopjes (met thermometer) en een app. Op 4 oktober werden ze voor deze prestatie nogmaals in het zonnetje gezet, deze keer tijdens de ScienceMakers Awards!


Technasium

Expertisecentrum Technasium

Zernikelaan 6
9747 AA Groningen

Technasium Top Award

Technasium Top Award


E-mail: info@technasiumtopaward.nl